Nyheder fra London

Nyheder fra London

Nu kan du booke billetter til teater og musicals i London her før du skal afsted.

Londons nye togforbindelse Crossrail er det største anlægsprojekt i Europa. Nyt kunstværk på den fjerde sokkel på Trafalgar Square.         

Book billige billetter til teater og musicals her før du rejser

Den engelsksprogede booking er meget nem at bruge. Du vælger, hvilken forestilling, du gerne vil se og dato. Derefter kan du vælge siddeplads i teatret, afhængig af den pris, du ønsker at betale. Du betaler med kreditkort og billetterne ligger klar til afhentning på teatret et par timer før forestillingen. God fornøjelse! Se mere info her: http://guideinlondon.entstix.com

 

Nyt kunstværk på den fjerde sokkel på Trafalgar Square.

 

Det nye kunstværk er en farverig magisk vogter af adgangen til et kongeslot kaldet en Lamassu. Den har kroppen fra en tyr (styrke), en ørns vinger (fart) og et menneskes ansigt (intelligens). Denne dørvogter og beskyttende guddom Lamassu stod Nergal porten i Nineveh nær Mosul og blev ødelagt af Daesh (Islamisk stat) i 2015.

Kunstneren Michael Rakowitz har genskabt skulpturen blandt andet ved brug af 10500 tomme irakiske dadelsirupdåser. Rakowitz er amerikaner, men af irakisk herkomst og han er i gang med at genskabe alle de 7000 historiske kunstværker, som er blevet ødelagt siden Irak-krigen begyndte - foreløbig har han genskabt 600 kunstværker. Før krigen havde Irak en stor eksport af dadelsirup, som krigen ødelagde og dåserne vidner om krigens forfærdelige konsekvenser for den irakiske befolkning.

På British Museum findes der adskillige Lamassu fra assyriske kongeslotte og det er et af mange højdepunkter på en rundvisning i menneskehedens kulturhistorie på museet.

Se mere info her: https://www.london.gov.uk/what-we-do/arts-and-culture/current-culture-projects/fourth-plinth-trafalgar-square

 

TIL LYKKE til Prins Harry og Meghan Markle

 

De blev gift den 19. maj i St George's Chapel på Windsor Castle og brylluppet var en multikulturel blanding af engelske og amerikanske traditioner. Der var gospelkorsmusik og en dansende hyldestprædiken til kærligheden af den sorte episkopale amerikanske biskop Michael Curry, som vakte begejstring. Masser af berømtheder deltog - blandt andet tennisstjernen Serena Williams (nær ven af bruden), Elton John (ven af gommen, som skrev sangen "Goodbye England's Rose" til minde om hans mor Diana), George og Amal Clooney, talkshow værten Oprah Winfrey, David og Victoria Beckham og mange andre.

Selvfølgelig deltog også den britiske kongefamilie med Dronning Elizabeth II (92 år), hendes mand Prins Phillip (96 år), Prins William som var forlover, hans kone Catherine og deres børn George (4 år) og Charlotte (2 år), som begge var brudebørn. Deres ydmyge undertegnede guide kommenterede brylluppet på TV2, hvor værterne var Natasja Crone og Morten Ankerdal.

Crossrail er Europas største anlægsprojekt

Den nye togforbindelse Crossrail i London er Europas største anlægsprojekt med 9000 bygningsarbejdere beskæftiget på 40 byggepladser under og over jorden. Crossrail er en ny jernbane på tværs af London, som vil skabe bedre forbindelse mellem øst og vest, og som vil formindske rejsetiden fra omegnen til City (fx reduceres rejsetiden fra Heathrow til Liverpool Street fra 55 minutter til 32 minutter). Crossrail ruten er over 100 km fra Maidenhead og Heathrow i vest til Shenfield og Abbey Wood i øst. Der bliver 38 Crossrail stationer, som bliver forbundet med undergrundsnettet i centrum af London - bl.a. Tottenham Court Road, Liverpool Street og Canary Wharf. Otte tunnelboremaskiner er i gang med at bore i alt 42 km Crossrail tunneller under London.

Crossrails nye togvogne vil have en kapacitet på 1500 passagerer, næsten det dobbelte af de nuværende undergrundstog. Crossrail vil bringe 1,5 mio mennesker indenfor en rejseafstand af 45 minutter fra det centrale Londons mange arbejdspladser. Crossrail vil udvide togkapaciteten i London med 10%, når den står færdig i 2018. Anlægsbudgettet er på 14,8 mia pund. Du kan booke en guidet tur rundt til nogle af Crossrails anlægspladser i London her: kaare@guideinlondon.com

Se mere info her: http://www.crossrail.co.uk/benefits/a-world-class-new-railway/

 

 

Se mere info her: https://www.london.gov.uk/priorities/arts-culture/fourth-plinth/2014-2015-commissions?sdfs

Guideinlondon.dk © 2009-2018