Guidede ture til Den Olympiske Park i London

Guidede ture til Den Olympiske Park i London

De Olympiske Lege i London 2012 blev en større succés end briterne havde turdet tro på forhånd. De 70.000 frivillige 'Games Makers', iklædt iøjnefaldende lilla og pink uniformer, skabte en glad stemning overalt i London og fik atleter og tilskuere fra hele verden til at føle sig velkomne - og briterne fik mere guld i London (29 guldmedaljer) end de havde præsteret de sidste 100 år. Også de danske OL-deltagere gjorde det godt med i alt 9 medaljer, hvoraf 2 var af guld. BBC's meningsmåling viste, at OL i London 2012 havde gjort 80% af briterne mere stolte af at være britiske. Både åbnings-og afslutningsceremonien var også en fejring af britisk historie, kultur, litteratur, design, tøjmode, sundhedssystem, teater og ikke mindst popmusik.

Nu har du mulighed for at booke en guidet tur til Den Olympiske Park, hvor du kan se alle idrætsanlæggene i virkeligheden, som du så på TV under OL. Størstedelen af Dronning Elizabeth 2.'s Olympiske Park er nemlig nu genåbnet for offentligheden - heriblandt håndboldhallen, Velodromen og svømmecentret. Det Olympiske Stadion åbner først i løbet af 2016, når det er blevet bygget om til at være den lokale Premier League fodboldklub West Hams hjemmebane.

Ikoniske bygninger, som prægede TV-udsendelserne fra De Olympiske Lege i 2012, er blandt andet Det Olympiske Stadion (åbningsceremoni, atletik og afslutningsceremoni - Usain Bolt vandt guld i 100 meter og 200 meter her), Aquatics Centre (svømning og udspring), The Copper Box (håndbold) og Velodromen (banecykling - Lasse Norman Hansen vandt guld i omnium her).

Den Olympiske Park har transformeret et forurenet og forfaldent gammelt industriområde til et af de mest moderne og eftertragtede områder i London med gode lejligheder (atleternes værelser under De Olympiske Lege), grønne parkområder og fremragende sportsfaciliteter. De Olympiske Lege i London blev brugt til at løfte levestandarden i et af de traditionelt fattigste områder.

Olympisk gåtur i London: Oplev det olympiske område på en guidet gåtur fra Pudding Mill Lane gennem Dronning Elizabeth II's Olympiske Park forbi Det Olympiske Stadion, The Copper Box (håndbold), Velodromen (banecykling) og Svømmecentret. Hør om De Olympiske Leges historie, om berømte sportslegender, om danske olympiske sportsfolk og om hvordan London 2012 gjorde en stor indsats for at blive de første bæredygtige Olympiske Lege.

Olympisk heldagstur i London: Eller tag på en fascinerende guidet køretur med offentlig transport, bus eller bil rundt til flere olympiske arenaer i det gamle havneområde, Docklands. Underholdningskomplekset O2 blev anvendt til basketballfinaler og redskabsgymnastik, mens udstillings- og konferencemekkaet EXCEL dannede rammen om boksning, bordtennis, brydning, fægtning, judo, taekwondo og vægtløftning. Greenwich Park bød på hestesport, mens Royal Artillery Barracks i Woolwich var vært for skydekonkurrencerne (Anders Golding vandt sølv i skeetskydning her). Vi kører selvfølgelig også rundt om Den Olympiske Park.

Hvis du planlægger en studietur til London for en skole eller et gymnasium, kunne du evt kombinere en rundvisning i Den Olympiske Park med aktiviteter for eleverne som fx en svømmetur i den olympiske pøl eller en cykeltur i Velodromen eller på BMX-banen.

Guideinlondon.dk © 2009-2020